Mooi gebaar: 'Atlético Nacional wil beker aan Chapecoense schenken'

Mooi gebaar: 'Atlético Nacional wil beker aan Chapecoense schenken'

Gepubliceerd: dinsdag 29 november 2016 om 14:12di 29-11-2016 om 14:12

Donderdag hadden het Colombiaanse Atlético Nacional en het Braziliaanse Chapecoense om de Copa Sudamerica moeten strijden, maar een verschrikkelijke vliegtuigcrash heeft daar anders over beslist. Het vliegtuig met de selectie van de Brazilianen aan boord stortte neer, 76 mensen lieten het leven. De Colombianen komen nu met een prachtig voorstel naar buiten.

Atlético Nacional heeft aan de CONMEBOl, de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, gevraagd om de Cop Sudamerica aan Chapecoense te schenken, als eerbetoon aan de overleden spelers van de club.

Meteen na de crash werd duidelijk dat partij niet zou doorgaan. Wat de Colombianen betreft, is dat ook in de toekomst niet nodig. Ze leven heel hard mee met de getroffen club en willen hun opponent zo hun medeleven betuigen.

Lees hier meer over het ongeluk.

De president van Brazilië, Michel Temer, heeft drie dagen van nationale rouw aangekondigd na de verschrikkelijke vliegramp in Colombia. Ondertussen komen ook de verhalen naar buiten van spelers en betrokkenen die door bizarre gebeurtenissen niet op het vliegtuig stapten en dus aan de dood ontsnapten. Zo was de zoon van manager Caio Junior niet aan boord omdat hij zijn paspoort was vergeten. Eerder werd al bekend dat derde doelman Marcelo Boeck niet op het vliegtuig was gestapt omdat hij zijn verjaardag thuis mocht vieren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws