DE VIJF: Doelmannen die AA Gent uit de nood kunnen helpen na de winter

DE VIJF: Doelmannen die AA Gent uit de nood kunnen helpen na de winter

29-11-2016 11:00

Na het vertrek van Matz Sels dacht KAA Gent met Jacob Rinne een gelijkwaardige vervanger in huis gehaald te hebben. Na een resem wisselvallige tussenkomsten heeft de Zweed echter nog weinig fans over. Ook vervanger Yannick Thoelen liet geen onuitwisbare indruk na. VoetbalPrimeur.be helpt Hein Vanhaezebrouck en wijst vijf mogelijke nieuwe keepers aan.

Logan Bailly (Celtic FC)
Afgelopen weekend kwam het verrassende nieuws dat Gent aan Bailly denkt als optie onder de lat. Ooit was de excentrieke Luikenaar hét Belgische keeperstalent bij uitstek, maar na enkele knappe seizoenen bij Borussia Mönchengladbach gleed hij helemaal af.

Momenteel komt Bailly wel uit voor Celtic, maar daar fungeert hij als stand-in. Vorig seizoen mocht hij drie keer starten in de Schotse Premier League. Voordien was de achtvoudige international een vaste waarde bij Oud-Heverlee Leuven. Daar gaf hij echter niet altijd een even zekere indruk.

Ruud Boffin (Eskisehirspor)
Deze 29-jarige landgenoot werd opgeleid bij Sint-Truiden en KRC Genk, maar kwam op profniveau nog nooit voor een Belgische club uit. Momenteel is Boffin aan zijn vijfde seizoen bezig bij het Turkse Eskisehirspor, dat afgelopen lente degradeerde naar het tweede niveau. De doelwachter is er een vaste waarde.

Qua ervaring zou Boffin alvast een streepje voor hebben op Rinne en Thoelen. Bovendien haalt hij al jaren een constant en hoog niveau. In Turkije wordt hij nog steeds aanzien als één van de betere doelmannen. Met zijn 1,96 meter zou Boffin wel een behoorlijke antipool van Rinne zijn.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Een Nederlandse opvolger voor Sergio Padt bij de Buffalo’s? Of Mulder op de scoutingslijst van Gent staat, is niet geweten, maar de doelman zou alvast een uitstekende optie zijn. Met zijn 27 jaar komt de ex-Feyenoord-speler stilaan in zijn beste jaren. Een transfer naar een ploeg die op regelmatige basis Europees speelt, zou een mooi uitstalraam vormen.

Mulder presteerde vorig seizoen sterk in Friesland en trekt die lijn in de huidige jaargang vrolijk verder. Mede door zijn knappe prestaties prijkt Heerenveen momenteel op de vijfde stek in de Eredivisie. Zestien keer moest de Nederlander zich voorlopig omdraaien.

Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi)
Een oude rot in het vak, maar de 35-jarige goalie presteert nog steeds op een hoog niveau. Dit seizoen behoort hij zonder enige twijfel tot de beste doelmannen uit de Jupiler Pro League. Amper veertien keer wist een tegenstander Penneteau te verschalken. Net als Mulder draagt hij zo een belangrijk steentje bij aan het succes van zijn team.

Gent zou voornamelijk op zoek zijn naar een man met ervaring, die zo de jeugdigheid van Rinne en Thoelen kan compenseren. In België beantwoordt niemand beter aan dat profiel dan Penneteau. In de wandelgangen werd de Fransman al in verband gebracht met de Buffalo’s. Maakt de routinier op zijn oude dag nog een knappe transfer?

Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv)
Afsluiten doen we met een groot keeperstalent uit Servië. Amper 21 jaar jong is deze Rajkovic, maar hij is wel al toe aan zijn derde jaar als eerste doelman. De huidige nummer één van Maccabi Tel Aviv toonde zich aan de Europese scouts door zijn prestaties bij Rode Ster Belgrado, waarmee hij op zijn achttiende kampioen speelde.

Ook Club Brugge dacht in de zomer van 2015 aan Rajkovic, maar uiteindelijk verkaste de Serviër dus naar Israël. Al van bij de jeugd stond Rajkovic te boek als rastalent. Met een topgeneratie van jonge Serviërs won hij het EK U19 (2013) en het WK U20 (2015). In 2013 maakte de 1,92 meter grote keeper reeds zijn debuut bij de nationale ploeg, waar hij nu vijf caps voor telt.