Hazard en Courtois troeven ongelukkige Vertonghen en Dembélé af op Stamford Bridge

Hazard en Courtois troeven ongelukkige Vertonghen en Dembélé af op Stamford Bridge

26-11-2016 20:23

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Liverpool. In eigen huis wonnen The Blues zaterdagavond met 2-1 van Tottenham Hotspur, dat daarmee pas z'n eerste competitienederlaag van het seizoen leed. Met Eden Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé verschenen er vier Rode Duivels aan de aftrap.

Omdat Liverpool eerder op de dag met 2-0 had gewonnen van Sunderland, wist Chelsea dat het drie punten diende te pakken tegen Spurs om weer lijstaanvoerder te worden in Engeland. Tottenham was op Stamford Bridge de betere ploeg in de eerste helft en kwam ook op voorsprong. Christian Eriksen knalde met links heerlijk raak en liet Courtois kansloos. Tottenham bleef domineren, maar vlak voor rust werd het tóch 1-1. Pedro kreeg iets te veel ruimte van de Spurs-defensie en krulde met rechts heerlijk raak. 

De tweede helft was amper begonnen toen de formatie van manager Antonio Conte zelfs op voorsprong kwam. Dembélé leed balverlies, Diego Costa legde de bal terug vanaf de achterlijn en Victor Moses dook op bij de tweede paal, geheel vrij. Via Vertonghen tikte de Nigeriaanse buitenspeler binnen. Chelsea kreeg daarna vleugels en had nog een paar goede kansen - onder meer via Marcos Alonso - om vaker te scoren. Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer. Chelsea - dat voor de zevende keer op rij won - gaat weer aan kop, Spurs is z'n ongeslagen status kwijt.