Stuntploeg Leipzig blijft verbazen: zevende zege op rij, zes punten voor op Bayern

25-11-2016 22:30

RB Leipzig blijft maar winnen in de Bundesliga. De lijstaanvoerder legde vrijdagavond SC Freiburg met 4-1 over de knie. De voorsprong op nummer twee Bayern München is nu zes punten. Bayern speelt zaterdag tegen Bayer Leverkusen.

Leizpig had in Freiburg maar weinig problemen met de nummer tien van de ranglijst. Naby Keita tekende al na een paar minuten voor de 0-1. De middenvelder schoot fantastisch raak. Florian Niederlechner maakte er tien minuten later weliswaar 1-1 van, maar daarvan raakten de gasten in de war. Dankzij twee goals van topscorer Timo Werner stond het bij rust 1-3.

Diep in de tweede helft werd het zelfs 4-1. Marcel Sabitzer scoorde op aangeven van de absolute uitblinker Emil Forsberg. Voor Leipzig betekende het alweer de zevende opeenvolgende overwinning in de Duitse competitie. De formatie van trainer Ralph Hasenhüttl heeft nog altijd niet verloren. Bayern komt zaterdag om 18u30 in actie tegen Bayer Leverkusen. Dortmund, dat negen punter minder heeft dan de koploper, gaat op bezoek bij Eintracht Frankfurt.