De Decker werd gekozen uit drie topkandidaten: Ik heb de voorkeur gekregen

De Decker werd gekozen uit drie topkandidaten: "Ik heb de voorkeur gekregen"

22-11-2016 11:27
2

Antwerp heeft een nieuwe hoofdcoach, al is nieuw een groot woord. De fans kennen Wim De Decker natuurlijk al een tijdje. De 34-jarige trainer is vereerd, want hij is gekozen boven een paar grote namen.

In Gazet Van Antwerpen geeft De Decker aan dat de keuze van het bestuur niet zo evident was. Heel wat andere namen circuleerden ook op de Bosuil. "Ik voel me vereerd dat de club aan mij de voorkeur geeft op trainers als Stijn Vreven en Besnik Hasi, maar als ik mezelf even een paar pluimen op de hoed mag steken: ik heb het gevoel dat ik over veel facetten beschik die de club op dit moment nodig heeft", aldus De Decker.

De Decker kent de spelers namelijk door en door. "Op psychologisch vlak weet ik hoe de spelers functioneren. Een jaar geleden liep ik er zelf nog tussen en ook dit jaar stond ik nog met één been in de kleedkamer. Ik ken hun ­lichaamstaal. De spelers zeggen nu wel dat ze zich goed voelen bij de nieuwe situatie, maar ik zie dat ook aan hun houding. Ze ­lopen weer recht op het veld."

De eerste prioriteit is duidelijk: de conditie en mentaliteit van zijn spelers opkrikken. "Er komt snel een conditietrainer bij. We moeten weer op een gewone manier naar een wedstrijd kunnen toeleven. Het is belangrijk dat we opnieuw naar stabiliteit en rust toegroeien. De normale zaken moeten weer normaal worden. Nu wordt er wel gezegd: de mentaliteit zit goed. Daar zouden we eigenlijk niet over mogen praten. Ik wil naar een groep waar zoiets de ­normaalste zaak van de wereld is."