DE ELF: Het topelftal dat de heenronde in de Jupiler Pro League kapot speelde

DE ELF: Het topelftal dat de heenronde in de Jupiler Pro League kapot speelde

21-11-2016 11:30
2

De heenronde van de Jupiler Pro League zit erop. Na vijftien speeldagen prijkt Zulte Waregem verrassend maar verdiend bovenaan. Tijd voor VoetbalPrimeur.be om het topelftal van de periode juli-november op te stellen. Opvallend: in ons 4-4-2-systeem is slechts plek voor drie spelers van de zogenaamde G5-clubs.

Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi)
Veertien tegentreffers slikte de doelman van de Carolo’s voorlopig, dat is exact één per wedstrijd. De 35-jarige routinier schudde enkele knappe saves uit zijn mouw en is een drijvende kracht in het succes van zijn team. Dat levert hem interesse op van onder meer KAA Gent en RSC Anderlecht.

Clinton Mata (Sporting Charleroi)
Qua automatismen met de doelman zit alles goed in ons elftal, want ook de rechtsback komt uit voor Charleroi. Mata is zonder meer dé openbaring van deze competitie. Vorig seizoen liet hij vlagen van klasse zien op de rechtsbuiten, maar Felice Mazzu schoolde hem om. Zelfs bondscoach Roberto Martinez is onder de indruk van de rechtsback, die echter al voor Angola koos.

Timothy Derijck (Zulte Waregem)
De beste verdediger van de herfstkampioen en één van de beste transfers in onze Jupiler Pro League. Na vele jaren in Nederland maakte de verdediger deze zomer zijn rentree in ons land. Verdedigend presteerde hij geweldig, maar met vijf doelpunten op de teller is hij ook offensief van waarde voor zijn nieuwe club.

Stefano Denswil (Club Brugge)
De kompaan van Derijck in het hart van het centrum wordt deze Nederlander van Club. Bij het uitvallen van Björn Engels leek de defensie van Blauw-Zwart gekortwiekt, maar dat is zonder Denswil gerekend. De linkspoot is onverzettelijk in de duels en voetbalt rustig uit. Hij leverde al drie assists af.

Brian Hamalainen (Zulte Waregem)
Afgeserveerd bij KRC Genk, maar kijk, enkele maanden later herfstkampioen én een plek in het topelftal van VP. Zo snel kan het keren in de voetballerij. Hamalainen zal zich zijn terugkeer aan de Gaverbeek niet beklagen. Hoewel de Deen voortdurend de flank afdweilt, staat hij defensief zeer stabiel.

Hervé Kagé (KV Kortrijk)
Qua statistieken kent Kagé in onze competitie haast zijn gelijke niet voorlopig. Zeven doelpunten en vijf assists bij een middenmoter als KVK, dat zijn cijfers om trots op te zijn. Bovendien verwent de Congolees het publiek in het Guldensporenstadion geregeld met zijn onnavolgbare dribbels.

Soualiho Meïté (Zulte Waregem)
Het is al Essevee wat de klok slaat in ons elftal, en wie durft te betwijfelen dat dat onterecht is? Ook Meïté mag absoluut niet ontbreken. Het potentieel van de controleur was al langer duidelijk, maar tussen augustus en november 2016 kwam het er helemaal uit. Kracht, techniek en snelheid, alles is aanwezig om een internationale topper te worden.

Ruud Vormer (Club Brugge)
Zoals gewoonlijk de meest betrouwbare factor binnen het elftal van Michel Preud’homme. Tijdens het moeilijke seizoensbegin van de landskampioen hield Vormer haast als enige het kopje boven water. Met zijn tomeloze inzet, goede passing en scorend vermogen brengt de Nederlander Jan Breydel in vervoering.

Knowledge Musona (KV Oostende)
Als we een sommetje zouden maken van het aantal geniale fases uit de heenronde, zou Musona ongetwijfeld helemaal bovenaan de lijst prijken. ‘The Smiling Assassin’ liet enkele kunststukjes bewonderen en scoorde tussendoor zeven keer. Bovendien is hij overal inzetbaar: diep in de punt, op de flank of op de tien.

Idriss Saadi (KV Kortrijk)
Als een nobody kwam deze stormram de Jupiler Pro League binnen, maar na enkele maanden beeft elke verdediging voor de KVK-spits. Vooral in september presteerde Saadi indrukwekkend: zeven keer trof hij raak in vier duels. Naast een maker van belangrijke doelpunten is de Fransman ook gewoon een geweldig aanspeelpunt.

Lukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht)
De reden waarom Saadi niet langer de Gouden Stier op zijn rug mag dragen, bestaat uit drie letters: T-E-O. De spits van Anderlecht maakt het leed van de paars-witte fans nog enigszins draaglijk. Elf competitietreffers, zes in de Europa League, niemand in Europa doet voorlopig beter. De Pool houdt de Brusselaars op zijn dooie eentje in de titelrace.