Inter in extremis naast Milan: lange reis naar huis voor doelpuntenmaker

20-11-2016 22:48

De 217e Derby della Madonnina heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Internazionale knokte zich in de dying seconds terug van een achterstand tegen rivaal AC Milan: 2-2.

Suso leek in San Siro uit te groeien tot de grote man, maar een doelpunt van Ivan Perisic in de blessuretijd besliste anders. Suso opende voor rust de score voor Milan en tekende in de tweede helft voor de 2-1. Tussendoor had Antonio Candreva op schitterende wijze voor de gelijkmaker gezorgd namens Inter.

Dat Inter lang op een nederlaag afstevende, mocht de ploeg van trainer Stefano Pioli zichzelf aanrekenen. In de eerste helft domineerde de Nerazzurri. Tot echt doelrijpe kansen leidde dat hoe dan ook niet, waarna Milan met een snelle counter op voorsprong kwam via Suso. De Spanjaard krulde de bal fraai in de lange hoek.

Na de misschien nog wel mooiere gelijkmaker van Candreva lag de wedstrijd weer helemaal open. Suso leek met een goede actie en dito schuiver voor de beslissing te zorgen, maar Perisic maakte er in de tweede minuut van de blessuretijd nog 2-2 van. Pijnlijk voor Suso: eerder deze week zei hij dat hij naar huis zou lopen als hij twee keer zou scoren in de Derby della Madonnina.