'Engelsen willen Messi voor 230 miljoen binnenhalen met weerzinwekkend salaris'

'Engelsen willen Messi voor 230 miljoen binnenhalen met weerzinwekkend salaris'

20-11-2016 07:45

Manchester City wil komende zomer stunten door Lionel Messi naar Engeland te halen. The Mirror meldt dat City een enorm bod op de Argentijn aan het voorbereiden is.

Messi heeft nog een contract tot 2018 bij FC Barcelona, maar naar verluidt wil hij die verbintenis niet verlengen. Daardoor zal Barça komende zomer mee moeten werken aan een transfer, anders lopen de Catalanen het risico dat de sterspeler in 2018 gratis de deur uitloopt. Messi heeft in zijn contract een afkoopsom van ruim 260 miljoen euro staan, maar wanneer de vleugelaanvaller dreigt te vertrekken zal Barcelona bereid zijn om hem voor een lager bedrag te laten gaan.

Voor Manchester City klinkt dat als muziek in de oren. Volgens The Mirror is de Engelse topclub achter de schermen druk bezig om maar liefst 200 miljoen pond (omgerekend zo'n 230 miljoen euro) bij elkaar te verzamelen. Met die transfersom hoopt de club medewerking van Barcelona te krijgen. Messi kan in Manchester uiteraard ook een mooi salaris opstrijken: City zou hem zo'n dertig miljoen euro per jaar bieden.