Terug naar het oude nest: Ik zou begrijpen dat hele stadion me uitfluit'

Terug naar het oude nest: "Ik zou begrijpen dat hele stadion me uitfluit'

18-11-2016 09:16

Zondag staat KV Mechelen - Standard op het programma. Het betekent de terugkeer van Aleksandar Jankovic naar Malinwa. In Sport/Voetbalmagazine blikt de trainer van Standard vooruit op het duel met zijn ex-werkgever.

Jankovic zal het niet al te erg vinden als de thuisaanhang hem op de korrel neemt. "Ik zou bepaalde negatieve reacties absoluut begrijpen. Ik zou het zelfs begrijpen dat het hele stadion me uitfluit. Want ik kom terug als tegenstander. Dan is het logisch dat het publiek van Mechelen zijn team ondersteunt en niet Aleksandar Jankovic."

De trainer is blij dat hij ooit bij Mechelen mocht werken. "Ook al zal er dan een vijandelijk sfeertje hangen, ik onthoud toch vooral dat ik altijd een vriend van de club zal blijven, dat mijn vertrek zich in goede omstandigheden voltrok en dat Mechelen me in staat stelde op te leven na een energievretende periode."

"Want ik coachte toen Rode Ster Belgrado en de Servische nationale ploeg tezelfdertijd. Ik had nood aan een rustige omgeving, waar ik mijn ideeën in alle sereniteit en vertrouwen kon uitwerken. Dat heb ik allemaal gevonden bij KV Mechelen. Ik heb er een belangrijke stap kunnen zetten in mijn loopbaan. Maar uiteraard zal ik er alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Niet omdat het Mechelen is, maar omdat het een competitiematch is."