Voetbalspel gebruikt om Liverpool-uitblinker Firmino op het spoor te komen

Voetbalspel gebruikt om Liverpool-uitblinker Firmino op het spoor te komen

18-11-2016 09:06

Roberto Firmino is één van de sensaties van dit seizoen in de Premier League en het blijkt dat er een aparte manier is gebruikt om hem te ontdekken. Namelijk het voetbalspel Football Manager.

Dat verklaart Luts Pfannenstiel, de technisch directeur van Hoffenheim, de vorige club van Firmino. Hij kwam de Braziliaanse speler op het spoor met behulp van het spel, waarna hij besloot om Firmino in het echt te scouten. "Ik denk zeker weten dat het een goede tool is voor scouting", aldus Pfannenstiel tegenover talkSPORT.

"Hij heeft ons ongeveer 4 miljoen euro gekost. Als je een jongen uit de tweede divisie van Brazilië haalt, die pas zeventien/achttien jaar is, dan denkt men dat hij gelijk in het eerste moet spelen. Men begon al te mopperen en zei: 'Je hebt zoveel geld voor hem uitgegeven terwijl hij zichzelf niet eens heeft bewezen.'"

Pfannenstiel kreeg gelijk. "Uiteindelijk hebben we hem voor een bedrag van 42 miljoen euro plus toekomstige betalingen verkocht. Ik denk dus dat we het juiste hebben gedaan", besluit de technische man.