De Condé kiest voor zachte aanpak: Bailey mag iets meer dan een ander

De Condé kiest voor zachte aanpak: "Bailey mag iets meer dan een ander"

17-11-2016 11:00

Leon Bailey is het absolute goudhaantje van Racing Genk. Hij gaat heel wat miljoenen opbrengen, maar de jonge Jamaicaan moet wel nog wat discipline bijleren. Ook sportief directeur Dimitri De Condé beseft dat.

De Condé merkt op dat Bailey grote stappen vooruit heeft gezet sinds zijn komst naar België. "Ik denk dat hij zich beter in het team kan schikken dan toen hij hier aankwam. Je moet het die jongen wel gunnen om af en toe iets meer te mogen dan een ander, zolang hij maar binnen het collectief blijft. Dat is een status die een speler kan krijgen door almaar beslissender te worden. Leon heeft álles om het te maken op het allerhoogste niveau, hij zal zelf bepalen hoe ver hij komt", aldus De Condé in Sport/Voetbalmagazine.

De Condé wordt gezien als de man achter deze toptransfer, maar daar wil hij zelf niet van weten. "Zijn komst is een pluim die je niet op mijn hoed moet steken. Hij is hier vooral dankzij onze goede jeugdwerking en het gevoel dat hij daaraan overhield", laat hij optekenen.