Belg staat op uit de doden: Ik had liever mijn been gebroken

Belg staat op uit de doden: "Ik had liever mijn been gebroken"

16-11-2016 18:40

Zelden heeft een speler beter gepast in de categorie 'hoe zou het nog zijn met...?' dan Ilombe 'Petit Pélé' Mboyo. De aanvaller maakte furore bij AA Gent, maar na een mislukte passage bij KRC Genk liep het pas echt fout in het Zwitserse Sion. Na sombere maanden heeft Mboyo nu weer moed.

In Le Matin is de tweevoudige Rode Duivel openhartig over zijn periode van veertien (!) maanden inactiviteit. "Op psychologisch vlak is het bijzonder moeilijk om zo lang aan de zijlijn te staan. Een voetballer is niet gemaakt om naar andere spelers te kijken", aldus Mboyo. Oorzaak van zijn leed was een mysterieuze scheenbeeninfectie. Afgelopen weekend kon hij pas voor het eerst opdraven in de kleuren van FC Sion, in een beloftewedstrijd weliswaar.

"Ik had nog liever mijn been gebroken, zo wist ik tenminste wat mij te wachten stond. Bij Sion kenden ze mijn situatie. Zij wisten dat ik nog nooit een breuk had gehad", geeft de spits aan, die eindelijk met hoop naar de toekomst kan kijken. "In januari 2017 wil ik er opnieuw helemaal staan. Aan het begin van de lente moet ik weer competitief zijn."