Strijd tussen vrienden bij Club Brugge: Ik moet nu mijn kans grijpen

Strijd tussen vrienden bij Club Brugge: "Ik moet nu mijn kans grijpen"

16-11-2016 16:35
2

Het seizoen voor Dion Cools is tot dusver beter gegaan dan verwacht. Door de blessure van Laurens De Bock kreeg de verdediger volop zijn kans bij Club Brugge. Maar net nu hij in een goede vorm zit, keert De Bock terug uit blessure.

Ondanks de terugkeer van De Bock is Cools niet bang om op het achterplan verzeild te geraken. "Niet echt. Ik zal af en toe nog wel mogen spelen, want door de opeenvolging van wedstrijden zal de coach roteren", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Vorig seizoen was Davy De fauw er ook nog."

"Het zou niet plezant zijn om opnieuw op de bank te verzeilen, maar dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Ik moet nu mijn kans grijpen en tonen dat ik het niveau aankan", klinkt het strijdvol. Hij moet dan wel de strijd aangaan met goede vriend De Bock. “Het klopt dat Laurens een goede vriend is."

"Toen ik hem zag na de wedstrijd tegen Westerlo (waarin Cools twee keer scoorde, red.), zei ik hem dat hij moest vrezen voor zijn plaats. Geen probleem, dan ga ik wel op de rechterflank spelen, antwoordde hij toen", lacht Cools.