Messi boycot pers met Argentinië: In iemands privéleven wroeten is heel slecht

Messi boycot pers met Argentinië: "In iemands privéleven wroeten is heel slecht"

16-11-2016 09:35

Lionel Messi en Argentinië hebben de pers geboycot. De vice-wereldkampioen sprak na de overwinning op Colombia (3-0) in de WK-kwalificatie niet met de media. Directe aanleiding van de boycot is een bewering dat Ezequiel Lavezzi na een training marihuana zou hebben gebruikt.

De spelers van Argentinië vinden dat zij onjuist bejegend zijn. "We hebben besloten niet meer met de pers te praten", citeert het ANP Messi. "We hebben zo veel naar ons hoofd gekregen, er is geen enkel respect voor ons. We hebben het eerst laten gaan, maar hebben nu geen keus meer."

Messi vervolgt: "We weten dat er onder jullie genoeg journalisten zijn die ons wel netjes behandelen, maar in iemands privéleven wroeten is heel slecht en daarom doen we dit."

Het Argentijnse elftal ligt in eigen land onder vuur, omdat de kwalificatie voor het WK in Rusland allesbehalve vlekkeloos verloopt. Messi lag in het verleden vaker overhoop met de media uit zijn vaderland, omdat zij hem niet zo zien uitblinken als in het shirt van werkgever FC Barcelona.