Shock in Gent, Neto is eigenlijk geen eigendom van de Buffalo's

Shock in Gent, Neto is eigenlijk geen eigendom van de Buffalo's

16-11-2016 08:24
4

Renato Neto is eigenlijk geen speler van AA Gent. Dat onthult Michel Louwagie in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. De Buffalo's dreigen de Braziliaan ook te verliezen aan het einde van het seizoen, maar willen langer met hem door.

"Hij behoort nog toe aan een Braziliaanse club", verklapt Louwagie aan Sport/Voetbalmagazine. "Wij huren hem. Of het onze intentie is hem definitief aan te kopen, blijft een thema dat we liever niet bespreken via de pers. Zoiets zullen we wel doen met zijn ploeg van herkomst, de speler én zijn makelaar."

"Wij zijn zeer tevreden over zijn ontwikkeling. Want anders zou hij niet meer bij ons spelen. Er bestaan daar hoe dan ook bepaalde afspraken over met de makelaar, met wie we voortdurend in contact staan. De onderhandelingen zijn volop bezig", klinkt het.

Discussiëren en eisen
Zijn makelaar bevestigde dat verhaal. "Ik kom naar Gent voor het Europa Leagueduel tegen SC Braga. Dan zal ik met mijnheer Louwagie – die sowieso voorrang krijgt – discussiëren over Renato", aldus de Braziliaan.

Hij verklapte ook meteen de eigenlijke eigenaar van Neto. "Maar ik moet ook rekening houden met de belangen van Atlético Monte Azul. Over hun specifieke eisen kan ik nu niet in detail treden. Alleen is het belangrijk om te weten dat Renato zich goed voelt in België en bij Gent."

"Eerst zullen we met AA Gent onderhandelen, pas daarna met andere buitenlandse clubs. Want door hun Europese parcours vorig seizoen en de afgelopen maanden is er wel degelijk belangstelling", besluit hij.