Vizier op Europa: Leicester kent slechte generale repetitie voor Club Brugge

19-11-2016 18:47

Club Brugge mag zich dit seizoen tonen in de Champions League. De landskampioen speelt in Groep G van het kampioenenbal tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Engeland, Portugal en Denemarken. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van Blauw-Zwart.

AaB Aalborg - FC Kopenhagen: 1-2
Vorm: W-W-W-G-W-G-G-W-W-G-W-G-W-W-W-W-W
Stand: 1e op 14 ploegen met 41 op 51 punten
FC Kopenhagen kwam net als Club Brugge al op vrijdag in actie. De Deense koploper wist voor de vijfde keer op rij te winnen in de competitie. Kopenhagen is na 17(!) matchen nog altijd ongeslagen. Er werd echter niet gemakkelijk gewonnen van AaB Aalborg. De bezoekers kenden na vier minuten al een droomstart dankzij een goal van Thomas Delaney. Thomas Falk verdubbelde de score in de 42e minuut, waarmee Kopenhagen op rozen leek te zetten. Frederik Børsting bracht de spanning net voor rust toch nog terug met de aansluitingstreffer. Kopenhagen wist de voorsprong desondanks te behouden in de tweede helft.

Watford - Leicester City: 2-1
Vorm: V-W-V-W-G-V-G-V-W-G-V-V
Stand: 14e op 20 ploegen met 12 op 36 punten
Leicester City ontvangt dinsdag Club Brugge in de Champions League. De titelverdediger kent een slechte aanloop naar het duel, want er werd zaterdag voor de zesde keer verloren in de Premier League. Leicester City keek al na 33 seconden tegen een 1-0 achterstand aan en na amper twaalf minuten was het verschil al twee. Riyad Mahrez deed snel wat terug met een benutte strafschop, maar The Foxes kwamen in de resterende 75 minuten niet meer langszij.

FC Porto: dit weekend geen speelronde in Portugal
Vorm: W-W-V-W-G-W-W-W-G-G
Stand: 3e op 18 ploegen met 21 op 30 punten