Dzeko over de rooie na bizarre rode kaart: Hoe kan ik daarmee begonnen zijn?

Dzeko over de rooie na bizarre rode kaart: "Hoe kan ik daarmee begonnen zijn?"

14-11-2016 18:25

Edin Dzeko snapt niet waarom hij zondagavond zijn tweede gele kaart kreeg in het WK-kwalificatieduel met Griekenland. Dat zegt spits van Bosnië-Herzegovina na afloop van het duel.

In de tachtigste minuut van het duel met de Grieken mocht Dzeko gaan douchen, omdat hij de broek van een tegenstander naar beneden trok. De scheidsrechter van dienst vond dat reden genoeg om hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te geven. "Er was geen enkele reden om rood te geven. Ik weet niet waarom ik die kaart kreeg", zei Dzeko na afloop van het duel, geciteerd door ESPN.

"De scheidsrechter zegt dat ik het opstootje veroorzaakt heb, maar ik was de enige die uiteindelijk op de grond lag. Dus hoe kan ik begonnen zijn?", vraagt hij zich hardop af. Griekenland, dat sinds minuut 78 ook al met tien man speelde door een rode kaart, kwam in de 95ste minuut langszij (1-1). "Het voelt alsof we 3-0 hebben verloren, Griekenland verdiende geen gelijkspel. Sterker nog: ze verdienden niet eens een krappe nederlaag, maar een nederlaag met vier doelpunten verschil", besluit de pissige spits.