UPDATE: 'KV Mechelen neemt drastische beslissing en gaat in beroep'

UPDATE: 'KV Mechelen neemt drastische beslissing en gaat in beroep'

16-11-2016 08:30
3

Racing Genk mag op beide oren slapen. De wedstrijd tegen KV Mechelen wordt niet herspeeld. Mechelen wilde dat omdat Laurens Paulussen onterecht rood had gekregen voor een fout van Mats Rits. Het kreeg echter ongelijk.

De situatie was op zijn minst bizar te noemen. Luc Wouters had niet zijn beste dagje en verkeek zich totaal op een situatie voor doel. Rits voorkwam een doelpunt met zijn hand, maar Wouters dacht dat het Paulussen was die de bal met de hand beroerde. Hij aarzelde niet en trok rood voor de verkeerde speler. Ook zijn lijnrechter had de fout kennelijk niet door.

Mechelen was kwaad en wilde de match laten herspelen. De zaak kwam voor het zogeheten Referee Department, maar die oordeelde dat de uitslag geldig is. "De klacht van KV is ontvankelijk maar niet gegrond. De foute rode kaart viel onder interpretatie van de ref", zo klinkt de uitleg in Het Nieuwsblad. KV Mechelen overweegt wel nog om in beroep te gaan tegen de beslissing.

Update 16/11: KV Mechelen is niet van plan om het bij de beslissing te laten. Het Laatste Nieuws meldt dat Malinwa in beroep gaat tegen de uitspraak. De club wil de wedstrijd tegen Genk nog steeds laten herspelen.