Roeselare begint tweede periode met een tegenvallend gelijkspel

12-11-2016 22:28

Roeselare vierde vorige week groot feest door in extremis de eerste periode in de Eerste Klasse B binnen te halen. De West-Vlamingen zijn er echter niet in geslaagd om de tweede periode te openen met een overwinning. Tegen Tubize werd het 1-1.

Tubize, dat als vijfde eindigde in de eerste periode, nam brutaal de voorsprong op Schiervelde. Kevin Lefaix opende na 26 minuten de score voor de bezoekers. Het was al de zesde seizoenstreffer voor de Franse spits. Roeselare kon de schade voor rust nog niet herstellen en zo zochten beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers op.

Roeselare ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker en kwam op het uur weer naast Tubize. Thibaut Van Acker schoot de bal hard in het dak van het doel: 1-1. Even later kregen de gasten nog een tegenvaller te verwerken, want Emeric Dudouit moest met een tweede gele kaart van het veld.

Trainer Régis Brouard haalde evenmin het einde van de wedstrijd, want hij werd vijf minuten voor tijd door de arbitrage naar de tribune gestuurd. Hij zag daar hoe zijn ploeg met tien man toch nog een puntje pakte tegen de periodekampioen. Het bleef immers bij 1-1.