Nederlander schrikt zich te pletter van opmerkelijke blessure: What the fuck

Nederlander schrikt zich te pletter van opmerkelijke blessure: "What the fuck"

10-11-2016 18:01

Jeffrey Gouweleew schrok zich te pletter toen hij begin oktober te horen kreeg dat er bij hem een klaplong wast vastgesteld. Vóór januari 2017 hoeft de Nederlandse verdediger van FC Augsburg sowieso niet te rekenen op een rentree op de velden.

"Het gaat inmiddels weer goed. Volgens de doktoren van Augsburg lig ik op schema", vertelt Gouweleeuw (25) donderdag op de website van zijn werkgever. "Ik zit veel op de fiets, ik houd het 45 minuten vol en mijn hartslag is goed. Het doel is nu aansluiten bij ons trainingskamp, in januari."

Gouweleeuw herinnert zich het moment dat hem verteld werd dat hij een klaplong had, nog exact. "In de ochtend trainde ik gewoon mee, maar 's middags lukte het niet meer, ik kreeg bijna geen lucht. Uit een diagnose bleek dat ik een klaplong had. Ik schrok enorm en dacht bij mezelf: what the fuck..."

Zijn carrière is absoluut niet in gevaar. "Nee, dat is nooit in mij hoofd opgekomen. Het was fijn dat de doktoren vrij snel lieten weten dat daar ook zeker geen sprake van is."