Weer geen Vormer: Blind roept De Roon en Fer op voor duel met Luxemburg

Weer geen Vormer: Blind roept De Roon en Fer op voor duel met Luxemburg

10-11-2016 15:02
3

Bondscoach Danny Blind heeft Marten de Roon en Leroy Fer opgeroepen voor het Nederlands elftal. De middenvelders van Middlesbrough en Swansea City zijn geselecteerd na het afhaken van Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens. Ruud Vormer wordt dus alweer gepasseerd.

Voor De Roon (25) is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij deel uitmaakt van de Oranje-selectie. Fer heeft elf interlands (één goal) op zijn naam staan. De oud-speler van FC Twente en Feyenoord maakte tijdens het WK 2014 deel uit van de selectie van Nederland. Dit seizoen was de 26-jarige middenvelder vier keer trefzeker in tien Premier League-wedstrijden namens Swansea. 

De naam van De Roon werd al langer gelinkt aan Oranje. Blind erkende onlangs dat de controleur in beeld was, maar Schaars kreeg voor de duels met België en Luxemburg aanvankelijk de voorkeur, omdat zijn concurrent 'in balbezit te vlak is'. De Roon begon zijn carrière bij Sparta en belandde via sc Heerenveen en Atalanta Bergamo afgelopen zomer bij Middlesbrough. 

Ook Vormer wordt gevolgd, liet Blind al weten, maar het is ondertussen duidelijk dat de middenvelder van Club Brugge niet bij de eerste keuzes zit.