Derby heeft serieuze gevolgen voor het Nederlands elftal: Het houdt niet op

Derby heeft serieuze gevolgen voor het Nederlands elftal: "Het houdt niet op"

09-11-2016 23:19

Het Nederlands elftal wordt opnieuw geteisterd door blessures. Danny Blind acht de kans klein dat Vincent Janssen en Jeremain Lens zondagavond in actie komen tegen Luxemburg.

Janssen botste in de beginfase van het oefenduel met België (1-1) hard op doelman Simon Mignolet, bleef lang staan, maar moest zich in de 26e minuut laten wisselen. De diagnose: een lichte hersenschudding. De spits van Tottenham Hotspur is voor controle naar het ziekenhuis.

"Ongelooflijk, het houdt niet op", reageert Blind tegenover SBS6. De bondscoach laat weten dat Janssen een stuk van de film kwijt is. "Zoals het er nu naar uitziet is Janssen hoogstwaarschijnlijk kansloos voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg."

Ook achter de naam van Stijn Schaars, die net als Janssen in de eerste helft uitviel, staat een groot vraagteken door een enkelblessure. Lens kan terug naar Fenerbahçe. "Jeremain valt zeker af voor Luxemburg, hamstring. Dat zijn flinke aderlatingen. Ik heb nog niet nagedacht of we nieuwe spelers op moeten roepen."