'Periode bij Club Brugge was een catastrofe, zijn zelfvertrouwen werd aangetast'

'Periode bij Club Brugge was een catastrofe, zijn zelfvertrouwen werd aangetast'

08-11-2016 23:34

Overal waar hij voetbalde, werd Laurent Ciman op handen gedragen. Niet bij Club Brugge. Bij de landskampioen werd hij nog net niet uitgespuwd. Een vreemde gang van zaken.

"Ik moet bekennen dat het een ware catastrofe was voor Ciman", vertelt Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "Ik herinner me dat ik toen boven een column als titel schreef: ‘De prins Laurent van Club Brugge’."

Vandenbempt denkt te weten waarom het fout liep. "Hij werd er niet uitgespeeld als centrale verdediger maar als rechtsachter, niet zijn sterkste positie, en het was niet makkelijk om je op dat moment in Brugge te manifesteren, maar gezien zijn matige prestaties kunnen we hem niet geheel vrijpleiten van schuld", besluit hij.

De supporters waren geen fan, maar zijn ploegmaats zagen het wel in hem. Ook Karel Geraerts. "Zijn trap, zijn vista en zijn karakter maakten van hem een van de beste verdedigers van onze selectie. Hij had toen al de capaciteiten om de nationale ploeg te halen, maar zijn zelfvertrouwen werd aangetast en hij heeft nooit het beste van zichzelf kunnen tonen", aldus de ex-speler.