De Mos kraakt keuze: Zijn ook mensen die niet al teveel voetbalverstand hebben

De Mos kraakt keuze: "Zijn ook mensen die niet al teveel voetbalverstand hebben"

07-11-2016 14:01

Nederland oefent de komende interlandperiode tegen België, waar Roberto Martinez sinds afgelopen zomer bondscoach is. Aad de Mos snapt helemaal niets van de keuze van de Belgische bond voor de Spanjaard.

"Ja, dat is typisch België", zegt De Mos in gesprek met Ons Oranje. "Er zijn ook mensen die niet al teveel voetbalverstand bezitten. Ik verbaas me altijd over zo'n keuze. Ik ben altijd voorstander van een Belg bij de Belgen en een Nederlander bij de Nederlanders. Je ziet zelden dat het goed gaat dat een buitenlander, die in een andere voetbalcultuur komt en het land ook niet zo kent, slaagt."

De Mos weet wel wie hij zelf had aangesteld als Belgische bond zijnde. "België heeft goede trainers. Ik had duidelijk gekozen voor Hein Vanhaezebrouck of Michel Preud'homme."

De komst van Thierry Henry als assistent juicht De Mos wél toe. "Zeker die drie voorin, Lukakuy, Hazard en De Bruyne, zijn toch ook vedettes, maar die pikken toch veel dingen op. Hij heeft laten zien hoe het moet en het is altijd fijn als iemand uit de praktijk tegen jou vertelt: ik zou het zus of zo doen", besluit De Mos.