Nederlandse internationals vallen als vliegen, ook rechtsback valt nu uit

Nederlandse internationals vallen als vliegen, ook rechtsback valt nu uit

07-11-2016 13:02

Joshua Brenet mag zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. De verdediger van PSV is opgeroepen door bondscoach Danny Blind omdat Feyenoorder Rick Karsdorp is afgehaakt. Ook Davy Pröpper moet de interlands laten schieten. 

Dat maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen. Karsdorp is niet ongeschonden uit de strijd met Go Ahead Eagles gekomen (1-0 verlies) en heeft Blind op de hoogte gesteld van zijn liesklachten. Pröpper hield zaterdagavond een knieblessure over aan de competitiewedstrijd tegen FC Twente (1-1). Het is mooi nieuws voor Brenet, die zich voor het eerst bij Oranje mag gaan melden. Aanvankelijk zou hij zich bij de selectie van Jong Oranje voegen.

De personele zorgen voor Blind nemen echter toe. Eerder kreeg de bondscoach al afmeldingen van Quincy Promes en Terence Kongolo. Daarvoor kwamen Bruno Martins Indi en Steven Berghuis in de plaats. Nu ontvangt de bondscoach weer twee afmeldingen, maar dit keer besluit hij maar één extra speler op te roepen. Arjen Robben voegt zich later deze week bij de selectie.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 9 november in de Amsterdam Arena een oefenwedstrijd tegen de Rode Duivels. Vier dagen later staat een WK-kwalificatieduel met Luxemburg op het programma.