Nog steeds onder de indruk: De beste ploeg waar ik ooit tegen gespeeld heb

Nog steeds onder de indruk: "De beste ploeg waar ik ooit tegen gespeeld heb"

06-11-2016 10:45

In twee Europa League-wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk kreeg AA Gent liefst tien doelpunten te slikken. De Oekraïners, die qua budget natuurlijk boven Gent uit torenen, waren simpelweg een maatje te groot. Stiekem kon Brecht Dejaegere wel genieten van de tegenstander.

Gent ontmoette de voorbije jaren kleppers als Zenit Sint-Petersburg en VFL Wolfsburg, maar Shakhtar maakte pas écht indruk. "Dit was zelfs de beste ploeg waar ik ooit tegen gespeeld heb", geeft Dejaegere toe bij Het Laatste Nieuws. "In mijn lijstje met Europese tegenstanders van de voorbije twee jaar zet ik ze zonder aarzelen op één."

Eén speler in het bijzonder zou de middenvelder graag in Gent verwelkomen. "Die Marlos, dat was een echte klasbak. En hij was lang niet de enige. Het is alleen jammer dat we, ondanks drie goals, met lege handen achterblijven. Toch behouden we nog steeds uitzicht op de tweede plaats", besluit Dejaegere hoopvol. Gent staat momenteel derde in poule H, op één punt van nummer twee Sporting Braga. Shakhtar is autoritair koploper met twaalf op twaalf.