Vizier op Europa: Zuur gelijkspel Porto, Leicester blijft worstelen

06-11-2016 22:10

Club Brugge mag zich dit seizoen tonen in de Champions League. De landskampioen speelt in Groep G van het kampioenenbal tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Engeland, Portugal en Denemarken. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van Blauw-Zwart.

Leicester City - West Bromwich Albion: 1-2
Vorm: V-W-V-W-G-V-G-V-W-G-V
Stand: 14e op 20 ploegen met 12 op 33 punten
Leicester City verloor zondagavond verrassend van West Bromwich Albion. Het was wachten tot de tweede helft op doelpunten. James Morrison brak de ban, waarna Islam Slimani snel kon tegenprikken. Twintig minuten voor tijd scoorde Mattheww Phillips het winnende doelpunt voor de bezoekers.

FC Kopenhagen - SoenderjyskE: 4-0
Vorm: W-W-W-G-W-G-G-W-W-G-W-G-W-W-W-W
Stand: 1e op 14 ploegen met 38 op 48 punten
Kopenhagen kende in eigen huis weinig problemen. Het werd 4-0 voor de Deense kampioen. Andreas Cornelius, Youssef Toutouh (2x- en Thomas Delaney maakten de doelpunten.

FC Porto - Benfica: 1-1
Vorm: W-W-V-W-G-W-W-W-G-G
Stand: 3e op 18 ploegen met 21 op 30 punten
FC Porto was woensdag met 1-0 te sterk voor Club Brugge, maar liep zondag wel averij op in de eigen competitie. De kraker tegen aartsrivaal Benfica eindigde in een 1-1 gelijkspel. Diogo Jota leek namens Porto de held van de avond te worden met zijn goal in de 50e minuut. Porto dacht de overwinning binnen te hebben, maar in de laatste minuut ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Lisandro Lopez zorgde namens de koploper voor een groot domper met de late gelijkmaker