Vizier op Europa: Duur puntenverlies Braga, zeges voor Konyaspor en Shakhtar

06-11-2016 23:46

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Konyaspor - Kasimpasa: 2-1
Vorm: G-G-W-G-V-W-G-V-V-W
Stand: 6e op 18 ploegen met 13 op 27 punten
Konyaspor heeft in de eigen competitie een goede zaak gedaan door met 2-1 van Kasimpasa te winnen. De thuisploeg kwam op het half uur op voorsprong via Omer Sahiner. Niet veel later scoorde ook Riad Bajic. Kasimpasa kon nog tegenprikken, via Adem Buyuk, maar het bleef 2-1.

FC Olexandria - Shakhtar Donetsk: 1-2
Vorm: W-W-W-W-W-W-G-W-W-W-G-W-W-W
Stand: 1e op 12 ploegen met 35 op 39 punten
Shakhtar blijft doorrazen in de competitie. Ook op bezoek bij FC Olexandria kon het opnieuw winnen. Dentinho en Facundo Ferreyra maakten er 0-2 van. Na de rust werd het nog 1-2 via Roman Yaremchuk, maar daar bleef het bij.

Maritimo Funchal - Sporting Braga: 1-0
Vorm: W-G-W-W-V-W-G-W-W-V
Stand: 4e op 18 ploegen met 20 op 30 punten
Sporting Braga heeft nagelaten om naar de tweede plaats in de stand te klimmen. Na een knappe 10 op 12 ging Braga verrassend met 1-0 onderuit tegen middenmotor Maritimo Funchal. Edgar Costa maakte na twintig minuten al de enige goal van de wedstrijd. Het was pas de tweede nederlaag van het seizoen voor de bezoekers.