Koeman kan het maar niet geloven en voert oorlog: Weer hetzelfde liedje

Koeman kan het maar niet geloven en voert oorlog: "Weer hetzelfde liedje"

03-11-2016 18:56

James McCarthy is onbedoeld het middelpunt geworden van een ruzie tussen Everton-manager Ronald Koeman en de Ierse bondscoach Martin O'Neill. En die ruzie gaat onverminderd door, nu Koeman weer ten strijde trekt.

McCarthy werd door O'Neill opgeroepen voor het nationale elftal van Ierland, ondanks het feit dat hij niet fit was. De middenvelder is opgenomen in de selectie van de Ieren voor het duel met Oostenrijk, later in november. En daarmee is Koeman niet blij, omdat McCarthy lang kampte met een hamstringblessure.

"De speler is niet fit", vertelde Koeman donderdag op een persconferentie. "Hij doet zelfs niet eens mee met de groepstrainingen. Om een oproep te krijgen, moet je er wel dicht tegenaan zitten. Het is weer hetzelfde liedje als de vorige keer", foetert Koeman verder.

"Ik heb James geadviseerd om hier te blijven, te trainen en weer fit te geraken. Het is lastig voor de speler, omdat hij er tussenin zit. Maar je moet eerst doen wat goed is voor je club", vindt Koeman. Hij kan Maarten Stekelenburg wel weer opstellen. "Hij is terug en klaar om te spelen."