1,7 miljoen euro per jaar, maar Sion wacht al 14 maanden op Mboyo

1,7 miljoen euro per jaar, maar Sion wacht al 14 maanden op Mboyo

02-11-2016 07:02
7

Ilombé Mboyo trok in de zomer van 2015 naar het Zwitserse Sion, dat hem wegplukte bij KRC Genk. Veel plezier beleefden beide partijen nog niet aan de overgang. Veertien maanden na zijn komst is het nog steeds wachten op zijn debuut.

Op het moment van de transfer was de spits al geblesseerd. In januari 2015 liep hij een kwetsure op bij... het sneeuwruimen. Sindsdien kwam hij niet meer in actie in een officiële partij. De 29-jarige Mboyo sukkelde het voorbije seizoen met een ontsteking. Ook nu was hij dicht bij zijn herstel, maar een trap op zijn voet tijdens de training besliste er anders over.

De spits heeft met 1,7 miljoen euro bruto per jaar een enorm zwaar contract in Zwitserland. Sion kon op basis van een clausule zijn overeenkomst verbreken, maar deed dat niet, weet Het Nieuwsblad. "Als Mboyo fit is, is hij sterker dan Lukaku", verklaarde de voorzitter. Maar dat fit zijn, lijkt dus het probleem te zijn. Hij trainde even mee met de groep en speelde mee in oefenwedstrijden, maar last aan de adductoren en die trap op zijn voet gooiden roet in het eten.

Die andere Belg bij Sion, ex-Rouche Geoffrey Mujangi Bia (27), staat ook al twee maanden aan de kant. De flankspeler trad na een blessure maandag wel aan  in de beloftenmatch van zijn club en scoorde een doelpunt.