Leekens neemt meteen opvallende beslissing: geen Hanni

Leekens neemt meteen opvallende beslissing: geen Hanni

01-11-2016 15:12
3

Aanvoerder bij Anderlecht en daar ook bepalend met goals en assists, maar Sofiane Hanni valt voorlopig niet in de gratie van kersvers Algerijns bondscoach Georges Leekens. Die maakte dinsdag zijn eerste selectie bekend en daarbij viel de paars-witte kapitein uit de boot.

De 67-jarige Leekens selecteerde (voorlopig) 18 spelers, maar daarin ontbrak dus elk spoor van Hanni. Opvallend, want de aanvallende middenvelder is aan een uistekend seizoen bezig, met vijf doelpunten en vijf assists en 21 officiële wedstrijden. Ook maakte hij pas deze zomer zijn debuut voor de Algerijnse nationale ploeg en sindsdien speelt hij dus bij een grotere club. Leekens geeft andere spelers de voorkeur.

Op de persconferentie waarop hij zijn selectie bekendmaakte, toonde hij zich alvast ambitieus. "Laten we er samen voor zorgen dat we naar Rusland gaan. Ik ben geen tovenaar, maar ik zal mijn stinkende best doen om de kwalificatie af te dwingen."

Selectie:

Doelman: M’Bolhi (Antalyaspor)
Verdedigers: Mandi (Bétis), Belkaroui (Espérance Tunis), Medjani (Leganès), Ghoulam (Napoli), Cadamuro (Servette Genève)
Middenvelders: Bentaleb (Schalke 04), Guedioura (Watford), Taider (Bologna), Abeid (Dijon), Brahimi (FC Porto), Boudebouz (Montpellier), Feghouli (West Ham), Ghezzal (Lyon)
Aanvallers: Ounas (Bordeaux), Mahrez (Leicester), Slimani (Leicester City), Soudani (Dinamo Zagreb).

Lees ook: Leekens tijdens voorstelling: "In België had ik niks meer te bewijzen"