Moeilijke periode voor Ibrahimovic: 'Raakt het hem? Ja, hij is ook een mens'

Moeilijke periode voor Ibrahimovic: 'Raakt het hem? Ja, hij is ook een mens'

01-11-2016 14:58

Thierry Henry denkt dat zelfs Zlatan Ibrahimovic niet onberoerd blijft onder zijn mindere vorm. De assistent bondscoach weigert de spits van Manchester United echter af te schrijven.

Ibrahimovic verruilde Paris Saint-Germain afgelopen zomer transfervrij voor Manchester United. De 35-jarige Zweed scoorde vier keer in zijn eerste vier Premier League-duels, maar in de tien laatste officiële duels van The Red Devils was hij slechts één keer trefzeker. De kritiek op Ibrahimovic neemt daardoor toe in Engeland.

"Soms kom je er mee weg als je niet scoort en je team wel wint, maar Ibrahimovic weet dat hij heel goede kansen heeft gehad om te scoren in belangrijke wedstrijden", zegt Henry tegen Sky Sports. "Dat raakt je, maar ik vertrouw er nog steeds op dat hij gaat presteren voor United. Vanwege de speler die hij was en nog steeds is."

"Raakt het hem? Ja, hij is ook een mens. Maar hij is mentaal sterk genoeg om dit te boven te komen", besluit Henry. Manchester United speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Burnley. Donderdag gaat de equipe van José Mourinho op bezoek bij Fenerbahçe in de Europa League.