Degryse twijfelt aan doelman Standard: “Hij mist uitstraling en pakt geen punten”

Degryse twijfelt aan doelman Standard: “Hij mist uitstraling en pakt geen punten”

31-10-2016 19:52

Standard ging zondagnamiddag met 3-1 onderuit op het veld van KV Oostende. Bij analist Marc Degryse groeien de twijfels omtrent Standard-doelman Jean-François Gillet, die al meermaals de mist in ging dit seizoen.

"Als geheel was Standard niet scherp", stak Degryse van wal op de website van Het Laatste Nieuws. "De wedstrijd tegen AA Gent zal veel energie gekost hebben. Niet verwonderlijk dat Aleksander Jankovic twee wissels doorvoerde aan de rust."

"Ik wil het niet alleen op de afwezigheid van Alexander Scholz steken, maar zonder hem was er toch een pak minder leiderschap en kwaliteit achterin. Bovendien heb ik mijn twijfels bij Gillet. Hij mist uitstraling en pakt geen punten."

"Standard heeft in de laatste vijf duels vier op vijftien gehaald. Dat is veel te weinig voor Jankovic. Hij heeft nog veel werk. Hij kan een ploeg zetten, maar de resultaten volgen niet. Bij KV Mechelen was het vaak niet anders. Jankovic moet de goede keuzes maken, anders dreigt Standard in de problemen te komen voor de top zes."