Go Ahead Eagles fan kakt middenstip van PEC Zwolle volledig onder: Ontoelaatbaar

Go Ahead Eagles fan kakt middenstip van PEC Zwolle volledig onder: "Ontoelaatbaar"

31-10-2016 18:49

Een supporter van Go Ahead Eagles kon zondag niet omgaan met de nederlaag van zijn club in de IJsselderby tegen PEC Zwolle (3-1). Hij wilde een drol draaien op de middenstip.

De 50-jarige man liep uren na het laatste fluitsignaal het veld op en was van plan een grote boodschap achter te laten. De foto van de hurkende Go Ahead-fan gaat viral op social media, maar PEC wil zelf niet dieper ingaan op de gebeurtenissen na de beladen IJsselderby.

"Hij heeft ontoelaatbaar gedrag vertoond, daarom is hij door de beveiligers resoluut van het veld gehaald en vervolgens met behulp van de politie het stad uit gezet. Verder wil ik niet ingaan op wat hij precies heeft gedaan", aldus PEC-woordvoerder Koen te Riele tegen Metro.

Het roept de vraag op hoe de man het veld op kon lopen in Zwolle. Te Riele: "Wij zijn een open en transparante club. Na wedstrijden mogen kinderen het veld op om ook nog even te voetballen. Toen de kinderen net klaar waren met spelen, is de man in kwestie drie uur na de wedstrijd vanuit het hoofdgebouw het veld opgelopen."