KV Kortrijk boekt nipte overwinning op bezoek bij Excelsior Moeskroen

30-10-2016 21:51

KV Kortrijk heeft met het kleinste verschil gewonnen op het veld van Excelsior Moeskroen. De Kerels pakten na een zwakke wedstrijd de drie punten dankzij een doelpunt van Hervé Kagé kort na de pauze.

Thuisploeg Moeskroen schreeuwde na twee minuten al om een penalty, toen Luka Stojanovic tegen de grond ging in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf geen kik. In een matige openingsfase was Moeskroen de gevaarlijkste ploeg. Stojanovic kon opnieuw dreigen na geklungel in de Kortrijk-defensie, maar zijn schot strandde op de paal.

Kortrijk kon daar weinig tegenover zetten. Idir Ouali liet de enige kans voor de Kerels onbenut. Na de pauze greep Kortrijk wel de macht. Nebosja Pavlovic liet de 0-1 nog liggen, maar enkele minuten later zorgde Hervé Kagé toch voor de voorsprong. Moeskroen leek aangeslagen na de openingstreffer. Xavier Mercier kon de score verdubbelen op aangeven van Kagé, maar Matej Delac bracht redding.

Moeskroen probeerde de meubelen te redden in de slotfase. Een schot van David Hubert werd echter makkelijk gepakt door Thomas Kaminski. Ondanks veel goede wil was de thuisploeg niet meer in staat het tij te keren. Kortrijk boekte een krappe 0-1 overwinning.