We staan nu op één nederlaag in dertien matchen, ik denk dat dat positief is

"We staan nu op één nederlaag in dertien matchen, ik denk dat dat positief is"

Gepubliceerd: zondag 30 oktober 2016 om 10:54zo 30-10-2016 om 10:54

Veel lof gaat (terecht) uit naar Zulte Waregem dit seizoen, maar ook Sporting Charleroi heeft er een puike openingsfase van de competitie opzitten. Na dertien speeldagen prijken de Henegouwers op een knappe derde stek in de Jupiler Pro League. Na de draw tegen Sint-Truiden (2-2) wil Felice Mazzu vooral het positieve onthouden.

"We staan nu op één nederlaag in dertien matchen. Als we het totaalpakket bekijken, denk ik dat dat positief is", trapt de trainer een open deur in bij RTBF. "Al is er wel wat teleurstelling, want bij een overwinning waren we tot op één punt van Zulte Waregem genaderd. Maar goed, we gaan niet al onze dertig matchen winnen, dat heb ik al elke week gezegd."

"We moeten met de gedachte spelen om elke wedstrijd onze huid duur te verkopen in de wetenschap dat het op een dag omgekeerd zal zijn. Ik hoop natuurlijk dat die dag zo laat mogelijk komt. Volgens mij kunnen we morgenavond (zondagavond, nvdr.) niet uit de top-zes vallen, dus de balans is positief", aldus de succescoach.

Te naïef gespeeld
Toch baalde Mazzu enigszins van het puntenverlies op Stayen. "Ik denk dat STVV haar punt wel verdient, maar wij gooien er echt twee weg hier", oordeelt hij. "We wierpen ons te zeer in het offensief, waardoor we de organisatie niet op orde hadden. Sint-Truiden heeft ons dan pijn gedaan op de tegenaanval. Bovendien speelde het terrein niet in ons voordeel, maar soit, dat is het lot van alle teams."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws