Mannaert kreeg grijze haren van Bacca: Verkleumd door de kou

Mannaert kreeg grijze haren van Bacca: "Verkleumd door de kou"

Gepubliceerd: vrijdag 28 oktober 2016 om 23:56vr 28-10-2016 om 23:56

Vincent Mannaert heeft in zijn periode als manager van Club Brugge en Zulte Waregem al grote successen, maar ook mislukkingen beleefd. Hij kreeg al grijs haar van enkele dure spitsen.

Toen Mannaert nog bij Zulte Waregem zat, haalde hij Nikica Jelavic naar de Gaverbeek. De spits werd voor veel geld aangetrokken, maar uitblinken kon hij niet. "Hij kostte 500.000 euro gekost en ik heb er een week niet van geslapen. Hij kon op zijn 21ste niet aarden in het buitenland", zegt Mannaert.

Bij Zulte Waregem blonk hij niet uit. Elders wel. "Het verdere verloop van zijn carrière bij onder meer Rapid Wenen, Glasgow Rangers en Everton bewees dat hij toch wel wat in z’n mars had", aldus Mannaert in de Krant van West-Vlaanderen.

Jelavic was niet de enige dure spits die Mannaert nog grijze haren bezorgde. "Bij Club Brugge maakte ik hetzelfde mee met Carlos Bacca. Verkleumd door de kou bewoog hij de eerste drie maanden bij wijze van spreken amper op training. Op welk niveau dan ook is het devies geduld oefenen." Bacca kon uiteindelijk toch doorbreken en vertrok na anderhalf jaar naar Sevilla.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws