Geen Vormer of Denswil in Nederlandse voorselectie voor burenduel

Geen Vormer of Denswil in Nederlandse voorselectie voor burenduel

27-10-2016 16:03

Nederlands bondscoach Danny Blind heeft zijn voorselectie bekend gelaakt voor de interlands tegen de Rode Duivels en Luxemburg. Ruud Vormer en Stefano Denswil zijn er alvast niet bij. Blind selecteerde wel Stijn Schaars, voor het eerst sinds 2014.

Met 22 spelers selecteerde Blind een opvallend kleine groep, erkent ook de oefenmeester zelf. "Ik heb bewust gekozen voor een kleine voorselectie. Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen", citeert de KNVB hem. "De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie."

Wie er alvast niet bij zijn, zijn de Nederlanders van Club Brugge. Stefano Denswil en Ruud Vormer hopen stiekem op een selectie, maar voorlopig komt het er niet van. De twee zouden wel gevolgd worden door de Nederlandse bond. Ook Ricardo van Rhijn is sterk bezig bij Club.

In totaal zijn er tien spelers uit de Eredivisie geselecteerd: drie Feyenoorders, vier PSV'ers, twee Ajacieden en Schaars van Heerenveen. Oranje speelt over twee weken twee interlands: een oefenduel met België, op woensdag 9 november, en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, vier dagen later.

De volledige Nederlandse selectie

Keepers: Maarten Stekelenburg en Michel Vorm

Verdediging: Daley Blind, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Joël Veltman en Jetro Willems

Middenveld: Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder, Jordy Clasie, Davy Klaassen, Bart Ramselaar, Stijn Schaars en Tonny Vilhena

Aanval: Vincent Janssen, Bas Dos, Luuk de Jong, Memphis Depay en Arjen Robben