Spits van KV Kortrijk staat voor zeer opmerkelijke interlandcarrière

Spits van KV Kortrijk staat voor zeer opmerkelijke interlandcarrière

Gepubliceerd: donderdag 27 oktober 2016 om 16:00do 27-10-2016 om 16:00

Lars Veldwijk staat voor een opmerkelijke stap in zijn loopbaan. De spits van KV Kortrijk is voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Opvallend: Veldwijk is geboren in Nederland en is nog nooit in Zuid-Afrika geweest.

Bondscoach Shakes Mashaba van Zuid-Afrika donderdag bekend. De vader van Veldwijk is afkomstig uit Zuid-Afrika en daarom kon Veldwijk ook voor Bafana Bafana kiezen. De 25-jarige aanvaller had eerder al laten weten op te staan voor dit avontuur en is nu uitgenodigd voor het WK-kwalificatieduel tegen Senegal, dat op 12 november wordt gespeeld.

''Vooropgesteld, het klinkt misschien een beetje gek dat ik voor 'Bafana Bafana' kies. 'Ik ben nog nooit in het land geweest. Maar ik houd van voetbal en de Zuid-Afrikaanse ploeg heeft een grote historie'', zei Veldwijk een half jaar geleden in Soccer Laduma. Veldwijk staat sinds deze zomer onder contract bij de Veekaa, maar kwam tot op heden pas 60 officiële minuten in actie voor de club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRANSFER Niet langer bij Club Brugge, wel bij Anderlecht. Paars-wit huurt Percy Tau van Brighton. #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #ClubBrugge #Tau #JPL #Transfernieuws #Transfer #BafanaBafana

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws