Jeurissen laat zich uit over de rode kaart van Westerlo: ''Gevaarlijk contact''

Jeurissen laat zich uit over de rode kaart van Westerlo: ''Gevaarlijk contact''

27-10-2016 15:16
1

Westerlo beleefde woensdag een kansloze avond bij Club Brugge: 4-0. De bezoekers eindigden de match met negen man na rode kaarten voor  Silvère Ganvoula en Khaleem Hyland. Ganvoula was het duidelijk oneens met ref Jonathan Lardot.

Robert Jeurissen geeft ook zijn mening. De ex-scheidsrechtersbaas kan zich vinden in de beslissing van Lardot om direct rood te trekken. ''Omdat Ganvoula toch heel gevaarlijk ingaat. Zijn voet is vooruit en héél hoog. Hij raakt het hoofd van de keeper, maar gelukkig zonder catastrofale gevolgen'', zegt Jeurissen in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Jeurissen laat weten dat een scheidsrechter de fase moet beoordelen en niet de ernst van de kwetsuur. ''Een arbiter kan geen kaart trekken afhankelijk van de ernst van de blessure. Hij ziet gewoon de fase: een gevaarlijk contact, met de voet zeer hoog en vooruit. Dus ja, ik kan me wel inbeelden dat hij het met rood bestraft, ook al lijkt dat streng'', besluit de huidige adviseur van scheidsrechtersbaas Johan Verbist.