Ferrera woest: ''Het enige wat ik voel, is diepe frustratie''

Ferrera woest: ''Het enige wat ik voel, is diepe frustratie''

27-10-2016 10:17

KV Mechelen ging woensdagavond met 2-0 onderuit bij Anderlecht. Malinwa schoot zichzelf in de voet door voor rust een penalty te missen en ook nog eens rood te pakken. Dat zorgde voor veel frustratie bij trainer Yannick Ferrera.

''Het enige wat ik voel, is diepe frustratie'', zei hij tegenover Het Nieuwsblad. ''We speelden een geweldig eerste halfuur, creëerden open kansen, Anderlecht creëerde niks. Maar dan missen we een penalty, slikken we een goal en onze 64ste rode kaart en is de match gedaan. Dé sleutel om hier iets te rapen was discipline. Maar de afspraken werden niet gerespecteerd.''

Ferrera doelde daarmee op spits Nicolas Verdier, die de penalty aan Seth De Witte had moeten laten. ''We gaan dat intern bespreken'', reageerde Ferrera. Hij was echter bozer op Aleskandar Bjelica, die net als in Charleroi van het veld moest met rood. ''Opnieuw een stommiteit, ik heb er echt geen verklaring voor... Misschien moet ik met zware boetes dreigen? Ik ben geduldig en vergevingsgezind, maar ooit houdt het op'', besloot de felle coach.