Overmeire steekt hand in eigen boezem: Verantwoordelijkheid nemen

Overmeire steekt hand in eigen boezem: "Verantwoordelijkheid nemen"

26-10-2016 14:38

Lokeren werkte woensdagvoormiddag de eerstra training af zonder Georges Leekens. Arnar Vidarsson neemt voorlopig de honneurs waar. Aanvoerder Killian Overmeire wil niet alle schuld bij Leekens legen.

"Vrolijk word je uiteraard niet van onze plaats in het klassement of van onze manier van spelen", vertelde Overmeire na de training aan Het Laatste Nieuws. "Maar het is niet alleen de schuld van de trainer, ook de spelers moeten hun verantwoordelijkheid opnemen."

Lokeren zprokkelde nog maar tien punten uit twaalf wedstrijden. Daarmee staat het maar één punt boven de drie laatsten in het klassement. Dat zijn Eupen, Waasland-Beveren en Westerlo. Eerstgenoemde is de volgende tegenstander. "We moeten ons daar nu op focussen, want het is een heel belangrijke match. We moeten zo snel mogelijk proberen weg te geraken uit de degradatiezone."

Ook Steve de Ridder stond pers even te woord. "Ik vernam het nieuws via de radio. Ikzelf had geen problemen met Georges en voelde me goed onder hem. Als de resultaten er echter niet zijn, weet je dat een ontslag dichtbij komt. Het zijn nochtans wij die het moeten doen. We moeten naar onszelf kijken."