'Standard neemt drastisch besluit en heeft slecht nieuws voor Legear'

'Standard neemt drastisch besluit en heeft slecht nieuws voor Legear'

25-10-2016 19:08

Standard zal in de wintertransferperiode de kern stevig veranderen. De Rouches willen de huidige spelersgroep verder afromen. Dat heeft mogelijk negatieve gevolgen voor onder andere Jonathan Legear.

De flankaanvaller zou de Rouches tijdens de wintertransferperiode moeten verlaten. Legear hoopte zijn carrière weer te kunnen herlanceren bij Standard, maar dat is vooralsnog niet gelukt. Hij krijgt amper speelkansen en moet momenteel zijn conditie onderhouden bij de U21. Sport/Footmagazine meldt dat hij mag vertrekken.

Legear is niet de enige die op zoek mag gaan naar een nieuwe club. Ook Mohamed Yattara, Corentin Fiore en Beni Badibanga liggen niet in de bovenste schuif. De kans is bijzonder groot dat ook zij in de wintertransferperiode vertrekken.

Legear werd op 2 februari 2015 aangetrokken door Standard. In totaal kwam hij 22 keer in actie voor de Rouches. Yattara werd in de zomertransferperiode van vorig seizoen aangetrokken door de Rouches. Uitblinken kon hij nooit. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan SCO Angers. Dit seizoen speelde hij amper veertien minuten voor de Luikenaren.