Gent krijgt talent terug, die eerst nog verdediger van het jaar kan worden

Gent krijgt talent terug, die eerst nog verdediger van het jaar kan worden

25-10-2016 16:52

De Noorse competitie is bijna ten einde en dus keert huurling William Troost-Ekong bijna terug naar AA Gent. De verdediger kan zijn sterke periode in de Tippeligaen nog wel in stijl afsluiten. Hij is namelijk genomineerd voor een persoonlijke award.

Troost-Ekong is in de race om uitgeroepen te worden tot de beste verdediger van het afgelopen seizoen. Dat maakte FK Haugesund, de club waar hij momenteel op huurbasis speelt, bekend op de officiële site. De zevenvoudig international van Nigeria, die werd geboren in Nederland, heeft in enkele maanden tijd veel indruk gemaakt in Noorwegen.

De 23-jarige Troost-Ekong werd in juli 2015 aangetrokken door AA Gent, maar de centrale verdediger werd zonder een minuut in actie te zijn gekomen direct voor anderhalf jaar bij FK Haugesund gestald om veel speelminuten te maken. Dat lukte, want hij kwam voorlopig tot veertig duels, waarin hij goed was voor vier goals. Er staat geen optie tot koop in de huurovereenkomst dus Troost-Ekong keert na de laatste twee matchen direct weer terug naar de Buffalo's. Dat is goed nieuws voor Hein Vanhaezebrouck, die wel een defensieve versterking kan gebruiken.