Westerlo hoopt op stunt: ''Club Brugge eerst uit hun comfort zone krijgen''

Westerlo hoopt op stunt: ''Club Brugge eerst uit hun comfort zone krijgen''

25-10-2016 15:26

Westerlo presteert de laaste weken uitstekend met een knappe 8 op 12. De Kemphanen zijn dus vier wedstrijden op rij ongeslagen, maar woensdag wacht met Club Brugge een loodzware verplaatsing. Trainer Jacky Mathijssen en middenvelder Yoni Buyens blikken vooruit.

Buyens is onder de indruk van de kwaliteiten in de Brugse ploeg. ''Het gevaar kan werkelijk van alle kanten komen. Op elke positie hebben ze een goede speler en hun bank is van dat niveau dat ze de elf basisspelers probleemloos kunnen vervangen'', zegt hij op de clubsite. Mathijssen vult aan: ''Daar komt nog bij dat ze in eigen huis heel moeilijk te kloppen zijn. Het publiek in Jan Breydel zorgt ervoor dat ze hun enthousiasme omzetten op de spelers'', aldus de ex-trainer van Blauw-Zwart.

Bij Westerlo verwacht men een sterke start van de landskampioenen en de bezoekers zullen die fase dus moeten zien te overleven, zo beseft ook Buyens. ''We zullen de eerste vijftien minuten moeten aanvoelen wat het beste werkt om hen af te stoppen. De bedoeling is dat we hen uit hun comfort zone krijgen en dat ze risico’s moeten nemen. Daar moeten wij dan van profiteren'', hoopt hij toch op een stunt.