Vizier op Europa: Sporting Braga blijft na zege meedraaien in Portugese top

30-10-2016 23:59

Gent treft Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Konyaspor in Groep H van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Oekraïne, Portugal en Turkije. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Buffalo's.

Bursaspor - Konyaspor: 2-0
Vorm: G-G-W-G-V-W-G-V-V
Stand: 9e op 18 ploegen met 10 op 24 punten
Konyaspor blijft in de middenmoot staan na een logische nederlaag tegen Bursaspor. De ex-club van Tom De Sutter, die momenteel derde staat in de Turkse competitie, kon wel in de tweede helft afstand nemen. De openingstreffer viel in minuut 69.

Shakhtar Donetsk - Chernomorets Odessa: 2-0
Vorm: W-W-W-W-W-W-G-W-W-W-G-W-W
Stand: 1e op 12 ploegen met 35 op 39 punten
Shakhtar Donetsk is ook voor Chernomorets een maat te groot gebleken in de Oekraïense competitie. De thuisploeg boekte daarmee al de 11e overwinning in 13 duels. Facundo Ferreyra en Dentinho zorgden al binnen het half uur voor de eindstand. Het vertrouwen blijft dus onverminderd groot bij de leider. AA Gent kreeg in Oekraïne met 5-0 een pak slaag. De Buffalo's krijgen het donderdag ongetwijfeld weer zwaar tegen deze ploeg in topvorm.

Sporting Braga - Belenenses: 2-1
Vorm: W-G-W-W-V-W-G-W-W
Stand: 3e op 18 ploegen met 20 op 27 punten
Sporting Braga draait nog altijd goed mee in de top van de Portugese competitie. De club boekte tegen Belenenses de drie overwinning in vier match. Ricardo Horta was de gevierde man bij de thuisploeg door de volledige productie voor zijn rekening te nemen. De aansluitingstreffer van Tiago Caeiro kwam te laat om Braga nog serieus in de problemen te brengen: 2-1.