Vizier op Europa: FSV Mainz 05 trekt na zege met goed gevoel naar Brussel

Vizier op Europa: FSV Mainz 05 trekt na zege met goed gevoel naar Brussel

30-10-2016 14:15

Anderlecht treft AS Saint-Étienne, FSV Mainz 05 en Qabala FK in Groep C van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Frankrijk, Duitsland en Azerbeidzjan. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van paars-wit.

FSV Mainz 05 - Ingolstadt: 2-0
Vorm: V-G-W-W-V-G-W-V-W
Stand: 9e op 18 ploegen met 14 op 27 punten
FSV Mainz 05 heeft een goede generale repetitie gehad voor de ontmoeting met Anderlecht, die donderdag in het Astridpark op het menu staat. De thuisploeg knokte zich met de nodige moeite langs Ingolstadt, de nummer 17 in de Bundesliga. Yunus Malli faalde, net als tegen Anderlecht, niet vanaf elf meter. Mainz kwam zo in minuut 51 op voorsprong, maar het duurde lang voordat Mainz het duel werd beslist. Levin Mete Oztunali maakte pas vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. 

Qabala FK - FK Neftchi Baku: 4-1
Vorm: W-G-W-W-W-W-W-G-G-W
Stand: 1e op 8 ploegen met 24 op 30 punten
Leider Qabala heeft thuis makkelijk afstand kunnen nemen van Neftchi Baku. De tegenstander van Anderlecht won dankzij doelpunten van Sergei Zenjov (2x), Asif Mammadov en Rashad Eyubov.

AS Saint-Étienne - AS Monaco: 1-1
Vorm: V-W-G-G-W-G-W-V-G-W-G
Stand: 6e op 20 ploegen met 17 op 33 punten
Saint-Etienne heeft een verdienstelijk puntje behaald tegen topclub AS Monaco. De Monegasken kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Kamil Glik. Kapitein Loic Perrin bezorgde Saint-Etienne een puntje met zijn doelpunt.