Opstellingen: Deze 22 namen beginnen aan de beladen derby van Limburg

Opstellingen: Deze 22 namen beginnen aan de beladen derby van Limburg

23-10-2016 17:22

Naast de topper tussen Club Brugge en Anderlecht staat er deze zondag nog een beladen affiche op het programma: Racing Genk - Sint-Truiden. Om 18u trappen de ploegen af in de Limburgse derby. Coaches Peter Maes en Ivan Leko kiezen voor de volgende opstellingen. 

Racing Genk was donderdag knap met 2-0 te sterk voor Athletic de Bilbao en de Europese zege heeft Genk veel vertrouwen gegeven. De thuisploeg kon die 'boost' goed gebruiken, want met een elfde plek presteert de club ondermaats in de Jupiler Pro League. Peter Maes heeft zijn winnende ploeg toch op twee plaasten gewijzigd. Thomas Buffel is niet fit genoeg om te starten, nadat hij tegen de Spanjaarden uit de wedstrijd werd geschopt. Hij wordt vervagnen door Leandro Trossard. In de spits krijgt Ally Samatta de voorkeur boven Nikolaos Karelis.

De buren uit Sint-Truiden staan 13e en bevinden zich met 9 op 30 in de gevarenzone. Een overwinning in Genk zou een stunt zijn, want de Kananier pakten slechts 1 op 15 op vreemde bodem. Ivan Leko kiest met Gerkens, Valdivia en Cuevas voor drie nieuwe namen in vergelijking met het 2-2 gelijkspel tegen Westerlo. Dat komt mede door een schorsing van Steven De Petter, die rood kreeg in dat duel.