Anderlecht-huurling tevreden met nieuwe positie: ''Een uitgelezen kans''

Anderlecht-huurling tevreden met nieuwe positie: ''Een uitgelezen kans''

21-10-2016 17:05

Michaël Heylen werd bij Anderlecht opgeleid tot een centrale verdediger, die ook inzetbaar was op de rechtsachter. Hij moet dit seizoen op huurbasis bij Westerlo veel speelminuten maken en opvallend genoeg doet hij dat momenteel als defensieve middenvelder.

Heylen speelde vorig seizoen tegen AS Monaco al eens op die positie en Westerlo-coach Jacky Mathijssen speelde hem nota bene tegen Anderlecht daar opnieuw uit. De huurling was gelijk belangrijk met een goal. ''Blijkbaar was de trainer zo tevreden over dat concept, want ook de matchen daarna stond ik telkens op het middenveld. Deze formatie laat ons ook het beste toe om als blok te spelen. Dat zullen we ook de volgende weken moeten doen, want met Sporting Charleroi, Club Brugge en Racing Genk staan we voor een aartsmoeilijke week'', beseft Heylen in Het Laatste Nieuws.

Het jeugdproduct van paars-wit is overigens zeer tevreden over zijn nieuwe rol. "Ik zie het als een uitgelezen kans om op termijn uit te groeien tot een polyvalente speler. Dat kan me tijdens het vervolg van mijn carrière zeker nog van pas komen'', is Heylen positief.