Engelse supporter boekt Nederlands bezoek bij wedstrijd zonder publiek

Engelse supporter boekt Nederlands bezoek bij wedstrijd zonder publiek

21-10-2016 16:26

De Graafschap en Helmond Sport nemen het vrijdagavond tegen elkaar op in de Nederlandse Tweede Klasse. Het duel is opvallend omdat de match in een leeg stadion wordt gespeeld. Daarmee wordt volgens Omroep Gelderland een Engelse supporter, die zijn reis naar Doetinchem in de puntjes had voorbereid, gedupeerd.

Scott Fitzgerald had het helemaal voor elkaar: een ticket naar Nederland, een toegangskaart voor De Graafschap – Helmond Sport en een mooi weekend bij onze noorderburen. Hij komt echter bedrogen uit. De KNVB besloot vrijdag 21 oktober aan te wijzen als datum voor een 'spookwedstrijd' op De Vijverberg, precies op de dag dat Fitzgerald zou komen.

De Graafschap kreeg de straf naar aanleiding van ongeregeldheden op het veld na de degradatie tegen Go Ahead Eagles. Supporters kwamen het veld op en sloegen in op de spelers van de op dat moment nét naar de Eredivisie gepromoveerde club uit Deventer.

Voor Fitzgerald een streep door rekening. Toen hij zijn ticket boekte, was nog niet bekend dat De Graafschap – Helmond Sport zonder publiek gespeeld zou worden. Via De Graafschap is nog geprobeerd om bij de KNVB een uitzondering te maken, maar dat verzoek heeft de voetbalbond nooit bereikt. Was dat wel gebeurd, dan had het waarschijnlijk geen andere uitkomst opgeleverd.